• keurmerk

Wie zijn wij

Wij als gezinshuisouders hebben  jaren ervaring opgedaan met pleegzorg. Joke heeft daarnaast als pleegzorgwerker en (studenten)begeleider gewerkt, na afronding van de opleiding HBO SPH. In 2009 zijn wij na een grote verbouwing van ons huis gestart als gezinshuis. Vanaf de start beleven wij veel plezier aan de kinderen die (voor korte of langere tijd) bij ons wonen. Van ieder kind leren wij weer. We genieten van de persoonlijke groei van de kinderen, maar ook van de eenvoud van een huppelend kind.

Naast enkele vaste regels proberen we in de opvoeding en begeleiding aan te sluiten bij de fase en mogelijkheden van ieder kind afzonderlijk. Onze eigen 3 kinderen wonen inmiddels niet meer thuis maar zijn wel regelmatig in ons gezinshuis aanwezig. (Huis)dieren horen bij ons bestaan. Naast paarden, honden, kippen, konijnen en een cavia hebben we ook meerdere boerderij-katten. 

Zo leren we de kinderen verantwoordelijkheid en zorg te nemen en te delen. Bij dieren kun je immers ook altijd terecht, ze vervullen daarom een belangrijke rol binnen ons gezinshuis.